Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Endelig blev det dagen, hvor Find vej i Bredsten blev søsat. Længe har kortet været tegnet, og længe har Find vej i Bredsten folderen været færdig, men der skulle lige være en lejlighed, hvor skolen kunne være med til indvielsen, da det er skolen som har ønsket og bestilt kortet over Bredsten by som supplement til det skolekort OK Gorm tegnede til skolen i 2016.
I løbet af processen kom Bredsten i Udvikling ind over, og vi så nogle muligheder for, at det ikke bare skulle være et orienteringskort til brug i skoleregi, men at det kunne være et ”Find vej i Bredsten” projekt, som også kunne være et tilbud til byens borgere om en anderledes måde at få sin daglige motionstur på.
I dag skete det så – “Find vej i Bredsten” er på vej.
Kl. 10.00 var VAF mødt op med journalist for at høre om projektet. Kl. 10.20 var alle 7. 8. og 9. klasses elever samlet – i alt 150. Joan Henriksen, skolelederen bød velkommen og kunne fortælle, at det var obligatorisk for alle i de 3 klasser i dag at deltage på en motionstur rundt i Bredsten. Vejret var fint, så der var i den forstand heller ingen grund til at finde undskyldninger for ikke at deltage.
Det eleverne skulle prøve og som jeg skulle introducere, var hvordan man via appen ”O-track” og mobiltelefonen kan hente et kort og en bane og at man via GPS hele tiden kan se, hvor man er.

Jeg må sige, eleverne gik til opgaven med fint humør. Man kunne gå eller løbe, alene eller nogen stykker sammen. Der var nogen, som var ganske hurtige. Det viste sig, at de lige havde været forbi cykelskuret på vej til start.
Efter turen viste jeg nogle af eleverne, hvordan man efter løbet kan se sit eget løb på O-track, men også se andre elevers løb, og se at der ikke kun var en vej fra en post til en anden.

Tovholder i ”Find vej i Bredsten”- projektet på Bredsten skole har gennem hele forløbet været viceskoleinspektør Egon Munck-Andersen. Han har også kontakt til Bredsten i Udvikling (BiU). Ved Egons mellemkomst er det næste skridt i synliggørelsen af Find vej i Bredsten, at jeg en gang i januar skal til Bredsten og i Bredsten Hallen møde Bredsten-borgere, der går til senioridræt. Så skal de også ud at prøve at gå/løbe orientering via O-track. Gangen før sørger Egon for, at nogle af de elever, der i dag har været rundt i Bredsten med mobiltelefon og O-track, aflægger Bredsten Senioridræt besøg, så seniorerne kan få installeret O-track på deres mobiltelefon og få lidt at vide om, hvordan man bruger det. Seniorerne er altså ikke helt på bar bund, når jeg kommer ugen efter.
Her kommer VAF også og fortæller den spændende historie om at skolens elever hjælper seniorerne med indføring i mobiltelefonens og O-track appens herligheder.

Den 4-fløjede ”Find vej i Bredsten” folder kan fra i dag hentes i Dagli’Brugsen, Bredsten af enhver Bredsten-borger og såmænd også alle mulige andre, der kunne tænke sig at finde vej i Bredsten.
Se folderen her

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond