Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Esben får noget at drikke
OK Gorm var kun repræsenteret med seks løbere til årets sidste danske mesterskab, DM Ultralang.
Der er også langt til Gribskov Mårum nord for Hillerød. Men med sådan et efterårsvejr – sol og 13 grader og en nordsjællandsk skov i sin smukkeste efterårspragt og en medaljehøst på 1 guld og 3 sølv, så går det an at tage turen, selv om triptælleren viser 576 km, når man igen er hjemme efter 12 timer.

DM Ultralang er langdistanceorientering. Den længste herrebane var 28,6 km i luftlinje med en beregnet vindertid på 2 timer og 20 min. Det er ren maraton. Den blev vundet af Rasmus Djurhuus, OK Pan i 2.19.28, så fornemt beregnet af banelæggeren.
Ikke kun seniorherrerne løb langt. OK Gorms Esben Ø. Pedersen, som i år var rykket op i H14, kom ud på en ”herrebane”.
Esben var også med til DM Ultralang sidste år, men løb da H12, hvor banen havde en længde af ”blot” 5,6 km, og den klarede han på  40 min. I år blev Esben fysisk udfordret og brugte 94 minutter på 9,6 km med 11 poster. Esben blev træt og gik lidt i stå efter post 5 og måtte også ind i mellem gå. Lige før post 8 var der en væskepost. – ”Her drak jeg to bægre vand, så gik det bedre igen”, – var Esbens kommentar efter løbet. På spørgsmål om det var fysikken han satte tid til på, eller om det skyldtes bom, var Esben ikke i tvivl: -”Det var fysikken, så det kan godt være, at jeg skal til at løbetræne lidt.” Men den lange distance og lange tid i skoven har ikke afskrækket Esben, han skal selvfølgelig også deltage i DM Ultralang til næste år.
Vinder af H14 blev  Frederik Holm Splittorff FIF Hillerød i 60.11. Esben brugte 94.25.

Karl Kr. Terkelsen var suveræn i H70. Brugte 70.59 for de 8.6 km og var 6.45 foran nr. 2. KK har haft en forrygende sæson i H70. Har vundet medalje i alle de individuelle mesterskaber, alle af guld på nær DM Sprint, hvor det blev til en bronzemedalje.

Vindere i H-D70
De tre sølvmedaljer, klubben fik med hjem fra DM Ultralang i Gribskov blev vundet af Josefine Lind i D20, Anette Lund i D50 og Asta Terkelsen i D70.
Josefine førte med over et minut ved den 12. af de 16 poster, men måtte på de sidste poster se sig overhalet af Amanda Falck Weber, Tisvilde. Josefine brugte 102 minutter og 23 sek for de 15.9 km, så hun var også ude på en ”herrebane”.  Josefine havde lavet enkelte småfejl. Josefine har som KK også haft en forrygende sæson ved at tage medalje ved alle individuelle mesterskaber. Tre guld og sølv ved DM Mellem og altså også DM Ultralang.
Anette havde et godt løb, men – som hun udtrykte det: -”Jeg løber ikke hurtigt nok”. Anette var 18 minutter efter vinderen, Charlotte Thrane, men 4 minutter foran nr. tre.
Asta havde et godt løb, men måtte alligevel igen se sig slået af den evige rival Inge Jørgensen Roskilde OK. Afstanden op til guldmedaljen var dog kun 1.44, så hvis Asta ikke havde bommet og sat tid til ved post 7 og 8, havde hun fået skovlen under Inge Jørgensen. Asta er efter dette DM kun kommet tomhændet hjem en gang, da hun ”kun” blev nr. 4 ved DM Sprint.

Se flere billeder her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond