Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

En flok gormere var i weekenden en tur på Nordsjælland til dette års danske mesterskaber på den korteste distance – Sprint samt Mix Sprint Stafet. Om et år er netop OK Gorm arrangører af både Sprint og Mix Sprint Stafet i Billund, så der kunne drages nogle gode erfaringer fra netop dette stævne i Fredensborg.

Lørdagens individuelle konkurrence foregik i Fredensborg centrum, hvor selve stævnepladsen lå omkring Fredensborg Slot. I alt 8 gormere skulle i konkurrence på denne solbeskinnede lørdag. Eliteklasserne startede før alle andre og publikum kunne derfor følge den spændende konkurrence fra stævnepladsen, hvor der også var stævnepassage midt på banen. Alle baner startede ud i et teknisk svært område på en legeplads med mange poster. Hvorefter resten af banen var noget mere simpelt, men med MANGE poster og her skulle man derfor holde hovedet koldt og der skulle løbes stærkt. Herunder ses udklip af D21. Se mere på o-track.

I H18 deltog Oscar Terkelsen og var en af de første på publikumspassagen. Oscar løb et godt løb, men havde desværre overset 2 poster og blev derfor diskvalificeret. Næste gormer var Josefine i D21. Josefine passerede stævnepladspassagen i 2 bedste tid, men hun startede som en af de første seedede løbere og det var derfor spændende at se hvor langt det kunne række. Josefine endte på en 3. plads efter en på dagen meget stærk løbene Hedvig og Malin fra Snab. Efter løbet havde Josefine følgende kommentar: “jeg havde ingen fart i benen i dag, desværre og det var lidt for hakket teknisk”. Josefine løb torsdag testløb til World Cup og VM og her var hun bedste dansker, kun slået af Alexandra Hornik fra Polen. Og for at afslutte fortællingen med Josefine – i denne omgang – så tog hun direkte fra DM i Fredensborg til Bodø (ja i læste rigtigt), hvor hun søndag skulle løbe NM sprint stafet med hendes norske klub Heming. Her beretter Josefine at hun løb sit livs bedste løb. Hun løb 3. tur og gik ud som nr. 7, men kom i mål som nr. 2 og sendte Kasper Fosser ud på sidste tur. Han manglede lige 7 sekunder i at hente det førende hold og de endte på en flot 2. plads. Stort tillykke til Josefine. Det bliver spændende at følge hende til World Cup og frem mod VM.

Da eliten havde afsluttet deres klasser, var turen kommet til alle os andre. Fra Gorm deltog Pernille, Bente, Annett, Jacob, Martin og Strib. Bedst gik det formanden i D45. Efter et par fejl på den første del af banen, så blev der presset på fysisk og det endte med en sejr og en guldmedalje i klassen D45 med 11 deltagere. Strib overså en post, ligesom Oscar og blev derfor også diskkvalificeret. Jacob havde et godt løb med en enkelt fejl og endte på en fin 17. plads ud af 27 startende i den hårde H50 klasse mens Martin endte midt i feltet i H60-klassen.

Lørdagens individuelle sprint var opvarmning:-) til søndagens Mix Sprint Stafet også i Fredensborg, men i en andel del af byen. Gorm havde et hold til start – H/D45.
1. tur Pernille
2. tur Jacob
3. tur Annett

Igen var stævnepladsen badet i sol, der kunne dog trækkes i skygge under træerne. Stævnepladsen var en smule trang, så det krævede lidt at følge konkurrencen blandt de mange mennesker. Der var igen  stævnepladspassage undervejs på banen.
Pernille startede ud blandt mændene på førsteturen og løb en godkendt tur og sendte Jacob afsted som nr. 14. Jacob hentede 2 pladser og kunne sendte Annett afsted i 12. position. Annett løb også et fint løb og holdet endte på en flot og godkendt 14. plads af 21. hold. Super sjovt at deltage i den intense konkurrence.