Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Forberedelserne var gode. 4 måneders træning med fokus på årets første og hårdeste udfordring: DM Ultralang i Jægerspris Nordskov. Forventninger var at kunne yde en toppræstation og dermed kæmpe med om guldet i D40. En stor del af disse forventninger og håb fik fredag og lørdag inden konkurrencen et nøk nedad. Jeg var blevet syg, og en aflysning var i overhængende fare. Men jeg traf beslutningen om at tage afsted søndag morgen kl 4. Om ikke andet, så kunne jeg da være chauffør for de unge mennesker.

Efter 3 timers kørsel var vi fremme på stævneplads. Vejret var fantastisk, solskin og ingen vind. Med i bilen havde jeg Esben, Jens Kristian og Strib. Jens Kristian skulle løbe H20 og ud på 19 km. En barsk omgang. Udfordringerne for Esben og Strib lød på henholdsvis 13 og 9 km. Terrænnet var ret afvekslende, fra meget hurtigt med store veje og stier til brombærkrat og bregner, der gjorde det noget langsommere.

Jeg skulle starte sent og havde derfor god tid til at teste, om jeg skulle begive mig ud på de 11 km. Det føltes ikke helt godt, men okay, så jeg valgte at prøve og starte. Det blev en barsk omgang på flere måder. Et er at kæmpe med sygdommen i kroppen,  noget andet er det mentale aspekt, på så lang en bane. Og da banen var ret fysisk krævende, så kunne det rigtig mærkes på kroppen. Vi løb ikke meget på stier, men rigtig meget igennem brombærkrat, bregner, ja selv våde moser og væltede træer. Jeg sad fast (som i rigtig fast) i et brombærkrat.
På starten af banen kom jeg faktisk ind i en ok rytme, men det blev virkeligt krævende på de sidste 3-4 km af banen. Kroppen var færdig, men stædig som jeg nu var, så kæmpede jeg videre. Måltiden blev 1 time og 52 minutter. Pyha… Overraskende for mig selv, så havde jeg kæmpet mig i mål til en sølvmedalje, hvilket jeg, omstændighederne taget i betragtning, kan være meget tilfreds med.

Dagens flotteste Gorm præstation stod Jens Kristian Petersen for. Jens Kristian fulgte op på sidste søndags flotte præstation i Glamsbjerg. Jens Kristian er kun 17 år, men gennemførte H20 banen på 19 km i en meget flot tid på 2 timer og 43 minutter, hvilket blev til en fantastisk flot 10. plads. Reelt løb Jens Kristian 24 km. Det krævede både gel barer samt en kamp både fysisk og mentalt. En mand-folke-præstation kan man vel meget godt kalde det.
Esben og Strib havde en mindre god dag.

Tak for turen.
/Pernille

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond