Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

 
I Hillerød var der søndag premiere på den nye DM disciplin – knockout sprint. Efter et indledende kvalifikationsløb afgøres det hvem der fortsætter til semifinalerne og hvem der må nøjes med b-finaler. På den måde får alle mindst 2 løb. De 2 bedste i hver af de 4 semifinaler går videre ril finalen.

OK Gorm stillede med 5 løbere, Josefine, Pernille og Sarah i D21, Chris, og Oscar i H21. I denne nye disciplin er klasseinddelingen ganske simpel. Der er H21 og D21 og H60 og D60. Chris, Oscar og Sarah bor i Spanien, men er på ferie i Danmark og udover denne weekend, så deltager de også i divisionsmatch kommende weekend samt DM stafet og DM lang om 14 dage.

Kvalifikationsløbet, en 3 km bane, blev afgjort i morges. Her lykkedes det Josefine og Pernille at kvalificere sig til semifinalerne. Sarah (der normalt kun er d12 løber), løb et godkendt løb, men konkurrencen var hård og Sarah kvalificerede sig derfor, sammen med Chris og Oscar til b-finalerne.

I semifinalen måtte Pernille konstatere, at eliten i Danmark, løber meget hurtigt og derfor blev det, som forudset, endestation for formanden – trods et fint løb. Semifinalen var 2,7 km. Josefine løb en kontrolleret semifinale i 2. bedste tid og kvalificerede sig sikkert til finalen.

 

I finalen starter man 8 mand/kvinder og løber ca. 3 km. Man har samme baneforløb. Det blev en formidabel forestilling af Josefine. Hun tog fra start teten sammen med Cecilie Klysner. Før publikumspassagen tog hun et vejvalg venstre om, selvom de andre løb den anden vej. Det viste sig at være smart, det var kortere og Josefine var derfor ved publikumsposten, meget kort før mål, alene i front, ca. 10 sekunder foran Cecilie. Josefine tog de sidste par poster med samme fart og sikkerhed og kunne løbe i mål som Dansk Mester på knockout disciplinen. Stort tillykke til Josefine.

 

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond