Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Danske mesterskaber i by-orientering afvikles i Grindsted
Om mindre end fire måneder, nærmere bestemt i weekenden den 25. og 26. maj, vil Grindsted danne ramme om de danske mesterskaber i by-orienteringsløb: DM Sprint 2019 og DM Mixsprint-stafet.
Stævneplads eller arena ligger begge dage centralt placeret i byen, så der bliver rig lejlighed til at følge konkurrencerne.

Lørdagens løb er individuelle konkurrencer, mens søndagens løb er mixstafet, der betyder at holdene skal være repræsenteret af begge køn.

Danske mesterskaber i orienteringsløb er specielle ved, at det ikke kun er de allerbedste danske eliteløbere, der mødes og dyster. Det er også mesterskaber for de yngste piger og drenge fra 10 år og op til de ældste dame og herreløbere, der har rundet de 90 år.

Denne DM weekend bliver imidlertid noget helt specielt. Da Danmark er vært for verdensmesterskaberne i by-orienteringsløb i 2020, skal VM arrangørerne tilbyde de lande, der vil deltage i VM i 2020 nogle muligheder for at lære Danmark at kende før VM løber af stablen i trekantområdet i tiden 6. – 11. juli 2020.

– “I Billund Kommune og i Grindsted glæder vi os meget til at være vært for DM-weekenden her året før VM kommer til Danmark. Vores handelsstandsforening er altid gode medværter og klar til være med til at skabe en festlig ramme om store begivenheder, så vi er sikre på deltagere og tilskuere får en forrygende weekend i Grindsted”, siger Borgmester Ib Kristensen.

Ugen op til DM i Grindsted er tilbudt som en 2. VM træningsuge og løbet om lørdagen er kategoriseret som et World Ranking Event. En stor del af de bedste udenlandske orienteringsløbere vil derfor stille op og teste deres kunnen i at finde rundt i danske byer. De kan også vinde, men dog ikke blive kåret som danske mestre. Det betyder, at de bedste danske eliteløbere, som i øvrigt tilhører verdenseliten, vil få rigtig god konkurrence og god træning før VM.

Til lørdagens individuelle mesterskaber forventes omkring 700 løbere, heriblandt en del udenlandske eliteløbere. Til søndagens mixstafet forventes ca. 500 løbere.

Ansvarlige for lørdagens ”DM Sprint 2019” er orienteringsklubben OK Gorm, Jelling, mens det er WOC2020 der står for afviklingen af søndagens ”DM Mixsprint-stafet 2019”.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen


OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond