Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling


Klasselokalet og smartboardet var for en dag byttet ud med sol og sommer, den grønne skov, frisk luft, røde kinder og store smil, da 360 elever fra 10 af omegnens skoler deltog i Skolernes Find vej Dag.
Gadbjerg Skov var løbsområde med stævneplads på sportspladsen vest for hallen. I skoven ventede 30 poster på at blive fundet inden for 30 minutter. Løbet var et såkaldt mangepostløb, hvor de i alt 20 forskelige klasser startede med 10 minutters mellemrum.
Klasserne fik en kort instruktion før start og fik blandt andet at vide, at hvis tiden blev overskredet gav det et straf strafpoint for hvert overskredet minut. Eleverne løb sammen to og to og posterne kunne opsøges i valgfri orden. Nogle elever var naturligvis mere fokuserede end andre, nogle løb, nogle hyggede sig og havde også tid til at snakke. Lad det være sagt med det samme, ingen fandt alle poster. Vinderen af konkurrencen var den klasse der havde fundet flest poster i gennemsnit pr. elev.
Resultatet af Mangepostløbet: Bedste gennemsnit for de elleve 6. klasser var Firkløverskolen – Ikær med et gennemsnit pr elev på 9.89 klippet post, og bedste gennemsnit pr. elev for de ni 7. klasser var Bredsten-Gadbjerg med et gennemsnit på 11.11. klippet post pr elev.
Efter mangepostløbet var der et sprintløb med elektronisk tidtagning. Har var der en kort rute med 10 poster, der skulle opsøges så hurtigt som muligt. Ruten var afmærket, så det var ikke orienteringen der talte, men alene det at løbe hurtigt.
Hurtigste 6. klasses elever:
Piger: Emma fra Firkløverskolen Elkjær (6. klasse), der løb ruten i imponerende 59 sekunder.
Drenge: Thomas fra Givskud og August fra 6. c, Bredagerskolen begge i 1.06 min
Hurtigste 7. klasser:
Piger: Luna fra 7.1 Bredagerskolen i 1.08
Drenge: Nikolaj 7. b, Bredsten-Gadbjerg, Rasmus D., Bredsten-Gadbjerg og Mathias E., Søndermarken. Alle i tiden 1.02

Se resultatlister her. MANGEPOSTLØB  og SPRINT
Det er tredje år i træk, at Skolernes Find vej Dag bliver afholdt for elever over hele landet, og på landsplan har flere end 4.000 elever fundet vej i løbet af dagen. OK Gorm var arrangør. Af stævnet i samarbejde med Dansk Orienterings-Forbund. Skolernes Find vej Dag er støttet af Nordea-fonden.
Lasse Gasbjerg, lærer fra Bredagerskolen havde ros til arrangørerne: -” Sammen med eleverne havde vi en rigtig god dag i skovområdet omkring Gadbjerg. OK Gorm havde forberedt et program, hvor både orienteringsløbet og sprintkonkurrencen var utrolig populær. Det velorganiserede program gjorde, at elevene tog det alvorligt og fandt ud af, at løb også kan være sjovt. Eleverne fik lov til at bruge det rigtige udstyr, hvilket var motiverende og spændende for dem”.
Elevernes deltagelse tæller også med i rekordforsøget på World Orientering Day – et verdensomspændende initiativ, der er arrangeret af det internationale orienteringsforbund IOF. Målet er at 500.000 skal deltage i orienteringsaktiviteter over hele verden i løbet af ugen. Om det lykkes at nå målet, bliver offentliggjort i løbet af nogle uger. Læs mere om World Orienteering Day på http://worldorienteeringday.com/

Se billeder fra dagen her.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

HUSK:

Resultater – NATCUP Skærbæk Samlet resultat

Divisionsmatch d.14/4-2024 for alle i klubben: Invitation.

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond