Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juni 2023


Lørdag morgen kl. 08.00 gik starten ved Gormshallen på den længste af Hærvejsløbets MTB-ruter. Foran sig havde de 308 MTB ryttere 165 km, før de kunne trille i mål i Viborg.
Før starten var de blevet serviceret af OK Gorm medlemmer med bolle, bananer, Nutella mm, så depoterne var fyldt op før de begav sig ud på de første strabadserende 8 km singletrack op og ned ad bakkerne i skovene omkring Jelling.
Ved halvtitiden havde de sidste ryttere forladt Jelling ad den røde løber forbi Jelling Kro ud af byen mod første depot i Kollemorten.
En time senere begyndte de første landevejsryttere at komme gennem byen. I løbet af eftermiddagen passerede i alt 1400 landevejsryttere, hvoraf godt 900 var startet i Vejen kl. 09.30. De sidste ca. 500 var startet i Flensborg kl. 07.00.
De sidste ryttere, der passerede den røde løber og fanzonen ved Jelling Kro med hujende og hejende vikinger så godt nok trætte ud– sikkert dem, der var startet i Flensborg. Hvis de nåede Viborg ville de også have tilbagelagt 300 km, og ikke alle lignede en Jonas Vingegaard i statur.
Vejret var perfekt cykelvejr og alt omkring Jelling gik flot. Servicering ved Gormshallen og afmærkning gennem skoven ved medlemmer fra OK Gorm. JfS gymnastikafdeling stod for fanzonen og den røde løber ved Jelling Kro.

Se flere billeder her


I år er det 25 år siden OK Gorm overtog Abrahamsens Gård. Et rum, som vi aldrig har anvendt, er det gamle lokum, der hænger i det nordøstlige hjørne af gødningshuset. Da vi overtog Abrahamsens Gård, var det gamle lokum med lokumskasse faktisk stort set intakt. Spanden til lorten stod der også. De seneste år er kassen dog faldet sammen og låget med knoppen gået fra hinanden og gulv og sider i lokummet var ved at gå fra hinanden.
Jeg fik den idé, nu da vi er i et jubilæumsår, at få det sat i stand, så vores børn og børnebørn kan se, hvordan farfars toilet så ud, da han var dreng. Ikke noget med træk og slip og rindende vand og en rulle silkeblødt toiletpapir til at tørre bagdelen med.
Nej toilettet, da jeg var dreng, var et lille rum med egen indgang ved siden af hestestalden, med en kasse, et bræt og en spand under hullet. Aviser var det man brugte til at tørre bagdelen med, når man var færdig.
Jeg inviterede Hans Thomsen, pens. tømrer, ned for at se på opgaven med en lokumsrenovering. Det sagde han ja til, og i mandags ringede han og fortalte, at nu var han færdig, så jeg kunne bare gå ned og ”skide”.
Jeg var nede for at se resultatet tirsdag. Fornemt. Ny dør med pal så man kan lukke ude fra. Hængsel indefra, så man kan få lokummet for sig selv. Nyt gulv og væggene fastgjorte. Ny kasse med bræt og fint låg med knop, så man efter at have forrettet sit ærinde kan lægge låg på, så man ikke kan se resultatet i spanden.
Anvendte materialer: Alt sammen noget vi havde liggende, så det nye toilet har alene kostet arbejdstid, som Hans ikke skulle have noget for.
Jeg ringede straks efter hjemkomst til Hans og sagde: ”Det er skidegodt arbejde du har lavet. Stor tak!”

Jeg har googlet lidt på lokum/das og får bl.a. denne tekst:
”Det gammeldags toilet, dasset – hvor blev det af?
Dasset har været brugt i Danmark siden vikingetiden. Først omkring 1900-tallet tog vandskyllende toiletter og kloakering over. Men dasset overlevede en del år herefter og findes stadig enkelte steder”.
….. og nu altså også på Abrahamsens Gård.

Selv om vi nu har fået et toilet mere, vil vi bede om, at man fortsat bruger det med træk og slip og rindende vand.

kk


I weekenden blev årets hurtigste ben kåret 🙂 Ebeltoft og Rønde lagde by til DM i henholdsvis sprint og sprintstafet. Begge dage i de flotteste rammer med sol fra en skyfri himmel.
Lørdagens DM sprint i Ebeltoft blev medalje-indbringende for OK Gorm. Ikke mindre end 4 af slagsen og 3 af GULD.
Teknikken og fysikken blev testet i Ebeltofts snørklede gader. Den første del af banerne var super teknisk. Her galt det om at holde hovedet koldt og læse kortet grundigt. Den sidste del af banen var derimod nemmere og satte store krav til fysikken. Gorm havde 11 medlemmer klar på startstregen. Josefine lagde ud i D21 – eliteklassen. Desværre er Josefine pt. udfordret af noget astma og derfor kan hun ikke helt være med i toppen. Men heppet på Josefine, det blev der:-)
Alberte og Vigga løb sammen med Anne Sofie deres første DM – nogensinde. De unge piger klarede det flot og hentede en masse god erfaring. Tillykke med jeres debut 🙂 Flot. Anne Sofie lagde hårdt for land i hendes debut og vandt en guldmedalje i D35. Målsætningen var en godt løb, da der var mangel på konkurrenter i klassen… 🙂 Og guldmedaljen var fuldt fortjent. Et meget flot løb – af en debutant.
 
Medaljehøsten stoppede dog ikke her. Toke løb et super flot løb – faktisk kun hans 2. rigtige sprintløb og vandt guld i H35 klassen. Da han kom i mål var han en smule usikker – havde han løbet over et forbudt område. Det kunne dog hurtig konstateres, at han havde fulgt reglerne til punkt og prikke.
I D45 tog formanden årets 3 medalje (ligesom Toke) og vandt guld, 38 sekunder foran nr. 2.
Anette var tæt på en medalje med en flot 4. plads i D55. Strib tog klubbens 4. medalje, sølv i H75. Han levede op til egne forventninger, inden løbet havde han proklameret, at der kun var 1 anden, der kunne løbe hurtigere end ham. Og han fik ret 🙂
Henrik, Claus og Poul Erik endte midt i deres respektive klasser og havde egentlig fine løb.
Tillykke til alle – meget flot med 4 medaljer 🙂
 

Søndag havde OK Gorm et hold med i DM Mix Sprint stafet i Rønde.
I H/D45, hvor der mindst skal være en dame på holdet.
1. tur: Pernille
2. tur: Poul Erik
3. tur: Claus
Det blev til fine løb af Pernille og Claus. Poul Erik glemte desværre en post og dermed blev holdet diskvalificeret. Men et meget flot stævne, med gode afvekslende baner, flot stævneplads og masser godt humør og igen solskin.

Tak for en dejlig weekend til alle. Og tak til OK Pan var en flot stævneweekend.

 
 
 

En lille flok af OK Gorms medlemmer havde tilmeldt sig Klubmesterskabet i sprint, der blev arrangeret af KOK og afviklet i Kolding city en solrig majaften. Humøret var højt, og der blev kæmpet bravt og studeret kort og vejvalg efter løbet. Der var desværre ikke så mange af klubbens medlemmer, der deltog, så det var reelt kun i klasserne: Senior Herrer 21 – 39 år og Veteran Herrer, der virkelig var konkurrence om at blive klubmester. I Senior Herrer 21 – 30 år, Bane 1, stillede Toke og Josefine op, og da det er tilladt for damer at stille op i en herreklasse, og da Josefine var hurtigere end Toke, så blev det Josefine, der blev klubmester i denne klasse.. I Veteran Herrer, Bane 3, var der hård konkurrence mellem Ole B., Flemming, Poul Erik og Bent, og her var det Ole B., der blev klubmester. I de øvrige klasser var der desværre ingen konkurrence mellem klubbens medlemmer.

Men det var nogle gode baner, vejret var fint, og der var hyggeligt socialt samvær blandt klubbens medlemmer både før og efter løbet, så der kan kun opfordres til at deltage næste år!

Hermed klubmestrene:
Senior Herrer 21 – 39 år – bane 1: Josefine
Senior Damer 21 – 39 år – bane 2: Anne Sofie
Old Boys 40 – 59 år – bane 2: Henrik H.
Old Girls 40 – 59 år – bane 3: Pernille
Veteran herrer 60 år og opefter – bane 3: Ole B.
Veteran Damer 60 år og opefter – bane 4: Inger J.
Piger til og med 12 år – bane 5: Alberte Seir
Piger 13 – 16 år – bane 6: Vigga Hjort
I klasserne: Drenge til og med 12 år, Drenge 13 – 16 år, Drenge 17 – 20 år og Piger 17 – 20 år var der ingen deltagere fra klubben.

31.5.2023 – IJ

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond