Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: marts 2019


Aftenerne er ved at være lyse, og i OK GORM er vi klar til sæsonstart og til at tage imod såvel nye som de inkarnerede og rutinerede tirsdag den 2. april.
Alle er velkomne uanset alder og forhåndskendskab. Det gælder singler som hele familier.
OK Gorm har i februar og marts haft inviteret til familieorientering om søndagen.
Der har været glædeligt mange børnefamilier.
Vi håber naturligvis, at mange af disse børnefamilier har lyst til at fortsætte i skoven, sammen med klubbens øvrige medlemmer.
Orienteringsløb som familiesport er en fantastisk måde at være sammen på med muligheder for fælles oplevelser, frisk luft og motion.

Efter de fleste træningsaftener er der fællesspisning med socialt samvær.
Der er træning hver tirsdag. De fleste gange foregår træningen i Jelling Skov med udgangspunkt ved Abrahamsens Gård. Ind imellem kører vi til andre nærliggende skove for afvekslingens skyld.
Håber vi ses til sæsonstart på Abrahamsens Gård tirsdag den 2. april kl. 18.00.


I OK Gorms rekrutteringsudvalg er man glade og tilfredse. ”Vi har i alt haft besøg af godt 60 forskellige gæster i alle aldre, fordelt på 15 – 40 pr. gang”, siger Ole Hvam fra udvalget.
En af de trofaste familier har været familien Jørgensen, hvor Helene Jørgensen beskriver forløbet således:
”I dag afholdt OK Gorm det sjette og sidste familieorienteringsløb fra Abrahamsens gård i Jelling. Vejrguderne var atter en gang med os, og i dag kunne vi tilmed samle årets allerførste anemoner med hjem.
Mange familier mødte op med børn i alle aldersklasser, og alle gjorde deres individuelle valg; lang eller kort rute, en hyggelig gåtur med ungerne i hånden eller indbyrdes konkurrencer. Min egen datter(3 år) bippede fire poster med far, som så pænt måtte vente ved mållinjen, indtil jeg kom ind og kunne overtage pasningen. Vores drenge(6 og 9 år) løb den korte rute og nyder at prøve at tyde kortet.
I vores familie har de her søndage været et højdepunkt i ugen, som vi alle ser frem til. Her tager vi sammen ud i naturen og er fælles om vores motion – uden at følges hele vejen. Alle bliver udfordret på deres eget niveau, og vi kan tage hjem igen og sammenligne kort, rutevalg, (fejl?), udfordringer mm.
For os er det helt klart, at hele familien fortsætter med at gå til orienteringsløb, og vi glæder os til tirsdag den 2. april, hvor træningen starter op fra Abrahamsens Gård kl 18.”
Asta Terkelsen fra rekrutteringsudvalget har følgende konklusion på familieorienteringsforløbet: ”Det har bare været så dejligt at se familierne komme igen og at se, at de har taget naboen med. Det er dejligt at se familier med børn i alle aldre være aktive og samtidig hygge sig i skoven. Det er dejligt at se børn på 8 -9 år allerede være så fortrolige med skov og kort, at de tør løbe fra forældre og mindre søskende. Og det allerbedste er, at flere har tilkendegivet, at de har lyst til at møde op til vores tirsdagstræning, som starter tirsdag d. 2. april kl. 18.00.
Alle skal være velkommen.

Se flere billeder fra dagens familieorientering


På nær Hans Christian Strib var alle Gorms DM Nat-deltagere samlet i samme bil, inklusive formanden Pernille Buch. Lidt frisk på motorvejen mod Odense og Holstenshuus sagde hun:-” Nå Gorm får vel 4 medaljer i aften?”
Lidt optimistisk, når man betænker, at Gorm alene var repræsenteret med 5 løbere, men formanden gjorde da, hvad hun kunne og viste vejen ved at blive dansk mester i D40, hele 13 minutter foran nr. 2.
Den anden medalje tog Strib i klassen H70, hvor det blev til en bronzemedalje lige godt 2 minutter efter Janne Brundstedt, OK Roskilde på førstepladsen.


Hvem var det så ellers Pernille havde tænkt sig tage medaljer. Hun havde helt sikkert Nina G. Najbjerg i tankerne. Nina har vist rigtig fine takter på det seneste og vandt således fornylig første etape af NJ-2Dages. En helt nødvendig rekvisit ved natløb er en pandelampe. Nu forholder det sig sådan, at Nina har en lysmester, Poul Erik Buch, Batteribilen. Han skal simpelthen alene sørge for at Ninas lampe virker og at batteriet har strøm nok på til at kunne gå banen rundt.
Her bagefter kan man spørge om chefen for Batteribilen, Poul Erik Buch, ikke skulle skifte branche. Halvvejs i løbet var der nemlig ikke mere strøm på Ninas lampe, så hun måtte udgå. Nu er Nina jo ikke den, der lader sig slå ud af småting, men lidt træt af det var hun dog af det, da det er anden gang, det sker ved et DM Nat med samme lysmester.
I klasen H70 deltog også K. K. Terkelsen. Han har før vundet DM, så han var vel en af de fire formanden også havde i tankerne til medalje. KK havde også et pænt løb, ingen store fejl, men formen er under niveau. Han endte på ærefuld 4. plads i den 18 mand store klasse, 53 sekunder efter Strib.
Sidste Gormløber var Jens Christian Pedersen. Han sluttede som nr. 9 i det stærke H18 felt, 15 minutter efter vinderen.


Kære Gorm medlemmer!

Vi har brug for din hjælp
da OK Gorm igen i år står for oprydning uden for pladsen til Jelling Musikfestival.

Tilmeld dig gerne på Gorm Events hurtigst muligt.

Tidspunkter for oprydningen er:

  • Fredag d. 31/5 kl. 7.30-9.30
  • Lørdag d. 1/6 kl. 7.30-9.30
  • Lørdag d. 1/9 kl. 19-20
  • Søndag d. 2/6 kl. 8-10
  • Søndag d. 2/6 kl. 19-20.30

Hvis du arbejder 6 timer optjener du en billet til festivalen. Familiemedlemmer kan samle deres tid til en billet.

Midlerne som OK Gorm får for denne opgave, går særligt til ungdomsarbejdet, hvilket betyder, at klubbens ungdomsløbere kan dyrke o-løb under særligt favorable vilkår. Klubben opfordrer derfor særligt ungdomsløberne og deres forældre til at give en hånd med her.

Men der er brug for mange og alle kan være med, både børn og voksne.

Deadline for tilmelding er d. 23/4.

Yderligere oplysninger kan fås hos Grethe Buch, 24940303, gretheb@jellingnet.dk


Hverken blæst eller udsigt til kraftige byger kunne holde børnefamilier og GORM-medlemmer væk fra skoven. Omkring 30 løbere tog udfordringen op til dagens familieorientering. Det var dejligt at se, at mange af børnefamilierne var gengangere.
Dagens største udfordring var, at alle skulle passere en bæk mindst en gang. De foregående dages kraftige regn havde gjort dem bredere og dybere og med en kraftig strøm, så løberne måtte tage stilling til, om de ville have vand i skoene, eller om de ville løbe en omvej. Det lød til, at de fleste valgte vandvejen.
Igen så vi ved målgang kun glade og tilfredse løbere. Måske fordi – som en af deltagerne sagde: ”Det er nu sjovere end at løbe ud ad landevejen”.

I dag var 5. gang med familieorientering, og tæt på 60 forskellige har stiftet bekendtskab med orientering siden første gang, søndag den 17. februar.

Se flere billeder her

 

KOK har 50 års jubilæum den 31. marts.Klubben ønsker at fejre det med et jubilæumsløb og en uformel reception lørdag den 30. marts. Følgende mail har vi modtaget:

Kære klubledere, DOF-repræsentanter og Sydkreds-udvalg.Hermed inviteres I og jeres klubmedlemmer til jubilæum i Kolding.Vi har helt ekstraordinært fået mulighed for lave jubilæumsløb i Lilballe Skov, som ikke har været tegnet – og benyttet til løb – siden starten af 70’erne. Der bliver lavet 4 baner:Bane 1: Svær 5 kmBane 2: Svær 3 kmBane 3: Mellemsvær 3,5 kmBane 4: Let 2,5 km

Med venlig hilsenKolding Orienterings Klub

Se indbydelsen her og hvornår og hvem man tilmelder sig til.

 

Efter en uge med blæst og regn viste søndag sig fra den venlige side. Solen skinnede, himlen var blå da starten gik kl. 10. Og hvilket leben af børn med forældre. En klar fornemmelse var, at alle glædede sig til at komme i skoven. Efter at alle var skrevet op og sendt af sted kunne Ove fortælle: -“I dag er der 45 ude at løbe inkl. 5 Gormløbere. Det er  rekord!”

Poul Erik havde igen lavet banerne og kunne fortælle, at i dag var det lidt sværere end sidste søndag. Ikke alle poster stod på den sti man skulle løbe på.  Enkelte poster var placeret ved et hul eller en rende lidt fra stien, men dog tæt på, at de var at se fra stien.  Men alle kunne finde ud af det og kom glade rundt, så en enkelte sludbyge undervejs kunne ikke forstyrre oplevelsen.

Se billeder fra dagens familieorientering her


Vi der skulle stå for denne søndags FAMILIEORIENTERING var spændte! Ville børnefamilierne tage ned i skoven?
Det ville de! Allerede før kl. 10, rullede de første biler ind på P-pladsen ved Abrahamsens Gård, og forventningsfulde børn og voksne myldrede ind i laden, hvor de blev indskrevet på en liste og fik udleveret kort og løbebrik. De kunne vælge mellem to baner, en lang bane på 3,9 km med 17 poster eller en kort bane på 2,5 km med 11 poster. Imod forventning valgte de fleste den lange bane.
Alle gennemførte den valgte bane og kom glade og tilfredse i mål. Nogen valgte at give den hele armen, og de kom forpustede i mål og var spændte på, hvor de kom til at stå på resultatlisten. Andre fandt et mere moderat tempo, hvor der var plads til snak og hygge i det fine solskinsvejr.

På billedet ser vi de første klar til at gå/løbe i skoven. Se flere billeder her.

Asta

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond