Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juli 2017


Dette års ”internationale klubtur” gik til Uslar. Et bekendtskab klubben tidligere har gjort brug af. I år var der stævnecenter i den lille by Delliehausen, ca. 15 km fra Uslar, hvor den arrangerende klub OLV Uslar kommer fra.
I år var 8. gang klubben havde inviteret til ”5-Tage-OL des OLV Uslar”. Et stævne der er til at overskue. I år var der omkring 270 deltagere i alt.
Terræner, der er anderledes, end det vi er vant til og alligevel til at finde ud af, med et tydeligt og markant kurvebillede – læs: stor- og til tider stærkt kuperet med masser af højdemeter, men med relativ enkel orientering. Derfor var typiske postplaceringer: trærod, kulmile og specielt træ.
Stævnet bestod af et 5 dages løb, med normaldistance mandag og tirsdag, hviledag onsdag, normaldistance torsdag, kort distance fredag og jagtstart lørdag.
Dagligt havde arrangørerne tilbud om forskellige aktiviteter: En dag så vi filmen ”Slaget ved Harzhorn” om fundet af en romersk slagmark omkring 80 km syd for Hannover, som ifølge historiebøgerne ikke burde eksistere. En romersk hær udkæmpede her et blodigt slag med germanske krigere midt i 200-tallet – to hundrede år efter, at romerne ellers menes at have forladt Nordtyskland.
En dag var der ekskursion til den nærliggende by Volpriehausen, hvor vi besøgte et Kalibergbau-museum. Et sædeles spændende besøg. På fridagen var de fleste på tur til Hann. Münden med pragtfulde bindingsværksbygninger i op til 5 stokværk med inskriptioner, karnapper, historiske døre og portaler.
I Hann. Münden er det også, at de to floder Werra og Fulda kysser hinanden, og må betale med deres navn, for gennem dette kys skabes Weserflodens hav (frit oversat efter et vers, der stod ved sammenløbet af de to floder Werra og Fulda til den større flod Weser).

Vi skulle have boet i et klubhus i Volpriehausen, nabobyen til stævnecentret i Delliehausen. Vi var stillet et hus med køkken/opholdsrum til ca. 20 personer, 2 baderum og nogle toiletter, samt diverse køkkenfaciliteter i udsigt.
Da Asta og jeg kom frem lørdag sidst på dagen, blev der spillet fodbold på stadion, så vi fortsatte til stævnecentret for at få yderligere informationer og kort til prøveløb.
Da fik vi at vide, at vi IKKE kunne bo i klubhuset i Volpriehausen, men i stedet skulle bo på campingpladsen ved stævnecentret i Delliehausen. Det var vi ikke forberedt på. Vi manglede ligesom diverse koge- og madtilberedningsgrej.
Vi ringede derfor straks hjem for at advisere alle de andre, der først ville ankomme søndag om de ændrede betingelser.
På sin vis var det fint at bo lige ved stævnecentret. Der var fin, fin morgenbuffet, man kunne købe hver dag for 4 Euro/prs., eller man kunne blot bestille morgenbrød, Der var fine, fine badefaciliteter og man kunne købe billig frokost hver dag og det bedste var at ”die Delliefrauen” hver dag diskede op med megastore og megalækre pladekager. Det var et hit.
Til aften kunne man, hvis ikke man selv ville stå for maden, købe pommefritter og stegte pølser eller steak – her billeder fra hvor vi selv står for madlavningen:

Konkurrencerne startede mandag sammen med regnen. Og det regnende kontinuerligt de næste to dage.
Vi fik i Delliehausen ”kun” 98 mm over to dage, mens de i nærliggende Gøttingen havde fået op mod 130 mm. Vi gik til start i regnvejr. Vi løb i regnvejr, vi gik hjem i regnvejr. Vi holdt fri i regnvejr.
Ulla drømte om at køre hjem, jeg tænkte det samme, men vi blev alle. Alt var vådt, løbetøj, dyner, teltet ude og inde. Vi var voldsomt misundelige på Pernille og Poul Erik, der havde lejet sig ind på det lokale Gasthaus og hver dag kunne komme hjem til tørre omgivelser og hvor taget var tæt. Efter første konkurrencedag aftalte vi at have fællesspisning i tørre omgivelser i det Gasthaus, hvor Pernille og Poul Erik boede. Vi nød at sidde i tørvejr, selvom det tog over to timer før der blev serveret snitzel til alle på nær KK, der fik stegt bækørred. Den sidste i byen den dag!
Vi overlevede, det og klarede til stor tilfredshed op på fridagen onsdag og solen kom torsdag og alle fik humøret tilbage.
Løbene gik bedre for nogen end andre.
Kirsten, D21B. Bedste etapeplacering nr. 3 af 4. Ikke med i jagtstart grundet manglende løb
Pernille, D40. Bedste etapeplacering nr. 3 af 10. Sammenlagt nr. 3.
Asta, D70. 4 etapesejre. Ikke med i jagtstart, da hun manglede post på etape 2.
Jens Kr., H 40. Bedste etapeplacering nr. 5 af 10. Uden for jagtstart pga manglende start på etape 1.
Ole, H60. Bedste etapeplacering nr. 3 af 18. Sammenlagt nr. 7.
Peter, H 60. Bedste etapeplacering nr. 7 af 18. Sammenlagt nr. 10.
Poul Erik, H 65. Bedste etapeplacering nr. 2 af 25. Sammenlagt nr. 5
Hans Chr. Strib, H 65. Bedste etapeplacering nr. 4 af 25. Sammenlagt nr. 8
KK, H70. 5 etapesejre. Sammenlagt nr. 1 af 18.

Ulla fik kørt noget på cykel og Bente (efter at der igen var kommet gang i mobilen) jagtede Pokemon.
Alberte viste sig, at være et ualmindeligt nemt barn. Peter lånte hende jævnligt for at træne til at være bedstefar.

Se billeder HER

Alle resultater findes HER


Dette års Junior VM i Tampere Finland sluttede med stafet. Danmark 1 med Josefine på holdet var godt med fra start og da Josefine gik ud på 3. og sidste tur var holdet på en fjerdeplads kun 2 sek. efter Frankrig.
Josefine fik dog problemer  på 3. post, men de øvrige hold tabte også tid. Det betød, at nu var Sverige førende  foran Norge og Schweiz og Josefine stadig  som nr. 4 med de to finske hold jagende bagfra.
Så frøs blodet til is på stævnepladsen. Josefines GPS-prik bevægede sig langt mod øst på vej mod 5. post. Hun fik rettet op, men det blev til et skævt udløb – og så var de finske hold forbi. På den sidste del af banen holdt stillingen, således at Josefine Lind kunne løbe det danske hold ind til en samlet 6. plads.
Da kun et finsk hold tæller i konkurrencen, blev det til en flot 5. plads som det officielle resultat og dermed podieplacering og IOF Diplom til Josefine og holdet.
Stafetten var sidste konkurrence og juniorlandstræner Jeppe Ruud opsummerer: “Nu er mesterskabet slut og jer er rigtigt stolt af holdet”. Landstræneren fremhæver særligt Josefine Linds præstationer. -“Hun kom til mesterskabet efter en sæson, hvor hun stort set ikke har kunnet løbe og heller ikke træne teknisk og tager alligevel to top 10 og en top 20 placering og løber en rigtigt flot stafet. Det kan hun være rigtigt stolt af”.
Josefine blev nr. 8 på Mellemdistancen, 2.55 min efter vinderen, nr. 9 i Sprint, 53 sek. efter vinderen og nr. 18 på Langdistancen, 11.07 min efter vinderen.
I alt deltog 154 piger fra 39 forskellige lande i dette års junior-VM.

U1 – sommerlejr  for Sydkredsens yngste løbere er det samme som glade, engagerede og aktive børn og voksne.
I år var der tre deltagere fra GORM på U1-sommerlejr: Anna, Sara og Oscar. Med på lejren var i alt 38 børn i alderen 6 – 13 år og 28 voksne (ledere, trænere og forældre) .
Vi boede på Kronhede Lejrskole, som er særdeles velegnet til formålet, gode indkvarteringsforhold, godt samlingsrum, godt køkken, gode lejemuligheder og et nærkort rundt om lejrskolen.
Det var en fornøjelse at deltage. Alt var særdeles velorganiseret. Alle voksne og børn havde opgaver på lejrskolen og i skoven, og vi havde en fantastisk køkkenchef, som sørgede for, at vi hver dag fik lækker mad, og orienteringstræningen var i top.
På nær dag et, hvor der var ryste-sammen aktiviteter om eftermiddagen, løb børnene hver dag to løb.
Om morgenen var der instruktion i grupper. Alle, der havde behov eller ønskede det, fik en skygge tildelt. Vi trænede i Fejsø, Husby og Stråsø. Hver aften var der efterbehandling af løbene, og alle tegnede deres vejvalg ind. Tirsdag var der hyttemesterskaber i både i lang og sprint og onsdag i stafet.
For de fleste Sydkreds-børn var terrænerne fremmedartede. Vi løb i plantager, på heder med indlandsklitter, klitter med fyrreskov og i de store åbne klitter med marehalm.
På trods af høj aktivitet var alle børn glade og spændte, hver gang de skulle i skoven. Det var dejligt at se, hvor meget energi børn har, og hvor meget de selv kan klare.

Asta (farmor og leder)

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond