Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juni 2017


OK Gorm var igen i år involveret i Hærvejsløbet. Klubben stod for starten på den lange MTB rute i Vingsted og afvikling af et singletrack gennem Jelling Skov.
Henrik Holm og hans 12 hjælpere stod for starten af de 648 MTB ryttere i Vingsted. Her bestod opgaverne i parkeringsanvisning, nummerudlevering, servering af kaffe og the, boller hvortil rytterne kunne få nutella, marmelade og ost, bananer og energidrik. Der er naturligvis hårdt brug for masser af brændstof før rytterne i grupper sendes af sted på den lange 165 km rute med slut i Viborg.
Første start gik kl. 08.00 og sidste start kl. 09.10. Det vil sige i gennemsnit 10 ryttere over startlinjen i minuttet.
Men som Henrik Holm udtrykker det: -” alt gik som det skulle, der var ro i kaos”.

Singletracket startede ved P-pladsen ved Skovdal Hotel. Her var de første ryttere allerede kl. 08.22. De kørte hurtigt. Foran dem ventede en afvekslende, kuperet og krævende rute rundt ad små stier gennem Jelling Skov før de igen kom ud af skoven på Grandgård Allé. Alle sving og steder, hvor der kunne være tvivl om hvilken vej, der skulle køres var afmærket og skiltet med pile. På passager, hvor de kunne møde anden trafik, var der bemandede poster. Denne del af opgaven stod Bent Nielsen og K. K. Terkelsen for sammen med 14 hjælpere.
Fra Vingsted fulgte Nina G. Najbjerg de sidste ryttere, så vi hele tiden havde styr på hvor langt bagtroppen var nået. Efter passage af den hårde rute i Jelling Skov kom rytterne igen på fast grund i form af vej eller befæstede stier. Således fik alle 648 MTB ryttere fornøjelsen og oplevelsen af at køre på stien gennem det smukke monumentområde rundt om Sydhøjen og hen forbi Kongernes Jelling før de forlod Jelling mod Hygum forbi Jelling Kro ad Tørringvej med retning mod første depot i Kollemorten.
Nina og de sidste MTB ryttere var gennem Jelling kl. 10.15 og kl. 11.00 var alt pakket sammen og der var ryddet op efter løbet.
Hærvejsløbet er ikke kun for MTB-ryttere. Deltagere er også deltagere på racercykler. Der startede ryttere både fra Vejen og fra Flensborg. Alle med mål i Viborg. I alt passerede der samlet 3169 ryttere gennem Jelling lørdag formiddag.

Se flere billeder her.

Se også billeder fra Vingsted her


I lørdags var OK Gorm repræsenteret med 4 løbere til JFM Sprint i Viborg. Derudover deltog et par stykker på de åbne baner. Det var fantastisk løbevejr ovenpå et par meget våde dage. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og termometret havde nået de 20 grader.

Det var en forholdsvis let sprint. Udfordringen lå rigtig meget i at få styr på hækkene – lå posten på den ene eller anden side. Der var en del forbudte områder og levende hegn der ikke måtte passeres. Selve løbet foregik i åbne områder omkring skole, i parcel områder og i industriområder.

Det blev til guld i H65 til Poul Erik og guld i D40 til Pernille.

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond