Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: november 2016

der-rives-blade
Lørdag den 26. november var Gormmedlemmer mødt op for at give en hånd ved årets efterårsrengøringsdag.
Som vanen tro startede dagen med morgenkaffe og rundstykker, som Bent havde klar til arbejdsstyrken. Og den var dejlig stor – 16 i alt. Selv lidt træls arbejde, som at rive blade sammen – dem var der rigtig mange af – og vaske gulve, pudse vinduer og støve af oppe og nede, går som en leg, når man gør det sammen med andre og samtidig kan få en god snak, ja så er det lige før det er hyggeligt.
Der blev også taget et vældigt tag med at få materiel flyttet fra kostald loftet til det nye materialehus.
Og som sådan en dag med 4 timers fælles indsats for vores fælles klubhus dog løfter stedet!

rikke-og-dorthe-pudser-vinduer
ryddes-ud-af-loftet
Tak til alle – Klubhusudvalget


Jul i orienteringsskoven
Juleafslutning og -hygge med pakke-banko.
Der er æbleskiver og gløgg til billig pris. Tag en lille gave med til en værdi af 10-15 kr.
Det sker på Abrahamsens Gård kl. 19:00 til 21:30.  Er du frisk på lidt motion inden juleafslutning, så mød op kl. 17:45.  Tilmelding senest d. 10. december på Gorm Events eller giv besked til Ole Binder (olebinder@Hotmail.com)

klubfest-011
Fredag den 18. november var der inviteret til KLUBFEST på Kollerup skole.
Formand Ole Binder startede med at byde velkommen til de 34 tilmeldte Gormmedlemmer. Første programpunkt på en fin aften var reception for årets medaljetagere. Der blev budt på et glas vin til de store og sodavand til de små. Dertil masser af ”alt for sunde” (personlig mening) i form af gulerødder, agurker, tomater og bladselleri.
I sin velkomst tale fremhævede Ole nogle af årets vigtige resultater, som at klubben igen er i 1. division, fin klubtur til Hallands 3-dages, ungdomstur til Hanstholm, deltagelse i KUM . Oven i disse begivenheder mange fine individuelle resultater ved JFM og DM. I alt blev det til 12 DM medaljer, hvoraf 8 af guld.
Efter talen blev først årets klubmestre kaldt op og hædret og derefter de danske mestre.
Normalt plejer Sportens Venner at være med og overrække gavekort og formand for JfS karsten Kjær for overrækkelse af checks til de danske mestre. Begge parter var forhindret i år, så Bent var manden, der fik den fornøjelse.
Før vi gik til bords sang vi Peter Lorenzens og  Lene Oustrups Gorm sang til guitarakkompagnement ved formanden.
Så gik vi til bords og der var masser af lækker mad.

klubfest-006
klubfest-024
Under middagen blev to special hædringer foretaget: 1) Tildeling af Jens Kr. Laursens vandreplatte. Sidste års modtager Bodil havde motiveret dette års modtager: Steen Holmegaard. Et populært valg.
2) Tildeling af Kurt Marquarts ”Den Hvide Dame”. Den tildeles den løber, der i forhold til km-tid i årets Divisionsmatcher har den største km tids forbedring ved årets klubmesterskaber. Der var tæt konkurrence blandt flere, men Jens Kr. Laursen får æren af at have ”Den Hvide Dame” stående i folkestuen det næste år.
Før desserten blev alle inviteret ind i hallen, hvor ”Thyregodbanden” (Jacob, Annett, Helle) stod for sjove og udfordrende konkurrencer. Hold 4 vandt og det ikke stille af. Kampråbet  ”Hvad kæmper vi for: SEJR”, lød igen og igen under ledelse af kaptajn Bent.

klubfest-038
Efter super lækker dessert, som Ulla havde kreeret, var der oprydning og alle kunne ved 22.30-tiden sige tak for en igen fin klubfest.
Tak til arrangørerne og tak til Bodil for masser af fin mad – og jeg lever nok med de sunde snacks.

kk

natloeb_engelsholmDet er sæson for natløb. OK Gorms ugentlige tirsdagstræning foregår nu i nattens mulm og mørke. Kortlæsning og det at finde vej i skoven sker med lampe på hovedet.

Natløbstræningerne afvikler OK Gorm og OK Snab i fællesskab, så på skift trænes i ”Gorm- og Snab skove”.

Natløb er en helt speciel oplevelse og en fantastisk god teknik- og korttræningstræning. Overblikket og udblikket begrænser sig alene til den del af skoven, lyset falder på, så man skal være meget nøjagtig med sin kortlæsning, så man hele tiden ved, hvor på kortet og i skoven man er.

At løbe i nattens mørke er også en anden naturoplevelse. Man hører nogle lyde, man ellers ikke hører i skoven, det kan være en rå der bræger, en ugle der tuder, eller en ræv der bjæffer.

På sin vis kan det være lettere at finde posterne om natten, da det ikke er en skærm, man skal finde, men en refleks, og med de gode og kraftige pandelamper, man anvender i dag, skal lysets stråler blot ramme refleksen for at posten lyser op.

Enkelte gange kan man dog blive snydt, men det er kun endnu en ekstra oplevelse i natten. Det er hvis lyset rammer et par rådyrøjne, så skinner de også som en refleks.

Og man skal ikke være bange for at løbe om natten, eller for at ens lampe går ud. Der er andre løbere i skoven på samme tid, så hjælp er altid let at få og spøgelser og hekse findes heller ikke i skoven.

Har du ikke prøvet natløb, skulle du prøve det. Klubben har nogle natlamper, som kan lånes for en aften eller en periode. Læs her hvordan du kan låne en lampe.

Bliver man rigtig bidt af natløb er der masser af andre muligheder end den ugentlige Gorm-Snab træning.

F.eks, Nightchamp i november og februar og Sydkredsens Nat Cup Syd i marts.

si_100OK Gorm anskaffer SportIdent (SI) udstyr til tidtagning sidst på året. OK Snab og Kolding Orienteringsklub har allerede anskaffet udstyr, og en del træningsløb i trekantsamarbejdet i vintersæsonen vil blive afviklet med SI udstyr – her vil der kunne lånes SI-brik.

Bestil din egen brik

I forbindelse med klubbens indkøb vil det også være muligt for OK Gorms medlemmer at anskaffe brikker med storkøbsrabat. Priserne skal tages med forbehold, men de bliver naturligvis lavere end normalt.

Brikkerne bestilles ved at sende en mail til olebinder@hotmail.com senest d. 24. november.

Der kan bestilles 2 forskellige typer brikker:
SI-Card 9  ca. 290  kr, Max.  50 poster, Hastighed 115 ms, 5 års garanti. Dette er klubbens anbefaling.
SIAC      ca. 490 kr, Max. 128 poster, Hastighed 60 ms, 2 års garanti, Mulighed for berøringsfri funktion, Lys, og lyd, Farver: orange, blå, grøn og sort

Klubben anskaffer SI-Card 9 til udlån iflg. politikken for udlån af brikker, kompas og pandelamper – link.

Se evt. yderligere info på www.sportident.com eller www.sportident.dk

Bestyrelsen er i gang med at søge tilskud til anskaffelsen, der vil løbe op i ca. 70.000 kr.

Skiklubben GORM arrangerer som tidligere år en hyggelig forlænget weekendtur til Svarstad med 3 hele skidage (fredag, lørdag, søndag) i weekenden 10-12 Februar 2017 ved Svarstad i Norge.
I området findes der et udmærket og velplejet løjpesystem til langrendsløberne. Der nok at tage fat på til 3 dage. For begyndere er der mulighed for at få lidt guidning, teknikundervisning og smøretips – der er ikke nogen der kommer til at stå og ikke vide hvad de skal stille op. Så der er ikke krav om de store forudsætninger for at tage med på turen – det vigtigste er at lysten er der.
Søndag 12/2 er der mulighed for at deltage i langrendsløbet Vindfjelløpet. Dette løb på 41 km med 739 højdemeter undervejs er seedningsløb til både Vasaloppet og Birkebeinerrennet, så hvis man vil stille op i nogle af disse løb er der mulighed for at få en bedre startposition. Hvis man ikke er så ambitiøs er der også en trim-klasse på 26km.
Se www.vindfjellopet.no for information.

Langrend i Sverige

Svarstad har tidligere haft et lille alpincenter, men det gik konkurs sidste efterår, så det er småt med muligheder for at løbe alpint på denne tur. Hvis man absolut vil er der dog mulighed for at køre ca 45 min til skicenteret i Kongsberg

Transporten til Svarstad er overkommelig i rejsetid, idet der kun er godt en times kørsel fra Færgelejet i Larvik. Planen er at vi kører i biler nordpå torsdag aften den 9/2 i uge 6, sejler med hurtigfærgen Hirtshals-Larvik, og er fremme ved hytterne tidligt fredag morgen, så hele fredag er til rådighed på ski. Vi rejser hjemover søndag den 12/2 sidst på dagen, og er hjemme engang i løbet af de tidlige morgentimer.
Igen i år det det planen at overnatning kommer til at ske ved Brufoss hyttesenter få km udenfor Svarstad. Vi er fælles om madlavningen på turen.

Prisen for turen bliver 1300kr og dækker transport med bil og færge t/r samt hytteleje.

Vi arrangerer fælleskørsel. Chauffører får refunderet kørepenge efter OK GORM’s takst:

Hvis man selv ønsker at stå for transporten kan man også nøjes med at melde sig på overnatning i så fald bliver prisen 600kr. Dertil kommer så ens andel af forplejningen og evt. løbsafgift til vindfjellløbet.
Vi må senest 31. December have en bindende tilmelding med betaling hvis du/I vil deltage.

Send en email til bjarkewolf@gmail.com og angiv navnene på husstandens deltagere.
Kontakt Skiudvalget hvis du vil vide mere:
Bjarke Wolf (21254895 / bjarkewolf@gmail.com)
Der tages forbehold for fuldbookede færger etc. som kan forpurre turen,
Mere følger i starten af det nye år når vi har fået tilbagemeldinger i hus.

Mange skihilsener,
Skiklubben GORM

OK GORM  kunne i lørdags sige til lykke til endnu 2 klubmestre: Andreas Holm i H 10 og Daniel Holm i H 11-12. Klubmesterskabet blev afholdt i Jelling Skov
I en smuk efterårsskov, men i silende regn og på mudrede stier startede de 3 løbere ud på henholdsvis 2,3 km med 16 poster og 3,4 km med 21 poster. Alle gennemførte i fin stil. Og efter et varmt bad kunne de nyde Bodils kager og en kop kakao.
TIL LYKKE

daniel-holm
andreas-holm

Det er Daniel til venstre og Andreas til højre

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond