Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Monthly Archives: juni 2016

Hærvejsløbet 2016

I dag den 25. juni var OK Gorm vært for 450 mtb-ryttere i forbindelse med det årlige Hærvejsløb.
I Vingsted ankom de første lidt i 7 for at hente startnumre, så de kunne komme ud på deres 155 km lange rute til Viborg fra Vingsted.
De sidste forventes først at komme i mål efter kl. 22.00 lørdag aften, men så har de jo også være i sadlen i mere end 13 timer.

I Jelling Skov havde vi alle rytterne igennem på en ca. 6 km lang bane, hvor der var passende med udfordringer til rytterne. Der var både smalle stier og mindre forhindringer rytterne skulle passere.
På billedet ses de allerførste ryttere i Vingsted, de havde start kl. 8.30.

Tak til alle hjælperne for en stor indsats. Vi havde i alt 26 medhjælpere fordelt på de 2 områder.

Vh. Henrik

IMG_9493I torsdags var vi til Sankt Hans aften i Vejle, dvs. Daniel og jeg. Vejle Kommune havde inviteret 12 årige fra alle kommunens sportsklubber til at komme og løbe med Vejles OL-fakkel.
Daniel repræsenterede OK Gorm i nypudsede sko og tøj der passede i længden. Mange forskellige idrætsgrene var repræsenterede fra American Football til handicap idræt, der var endda vist en enkelt der spillede billard, han mødte med op iført butterfly og vest.
Løbeturen gik fra Remouladen, langs Bølgen og hen til Skyttehuset, hvor faklen blev overdraget til en kommende paraolympisk OL-deltager og borgmesteren. Disse skulle sammen med Allan Simonsen tænde Skt. Hans bålet. Borgmesteren holdt en tale om den olympiske ånd, og imens han holdt talen stod børnene æresvagt bagt ved ham, så kunne han jo sole sig lidt i ungdommens skær.

Henrik

 

IMG_9499

Voksentur 003Her i weekenden var vi en lille flok på 8 voksne som var på læringstur i det nordvestjydske, nærmere betegnet Hanstholm.
På vejen der op spiste vi vores meget forskellig artede madpakker,(nogle havde stjerneskud med, andre nøjes med rugbrød klap sammen) ved Pinenhus Hotel helt ud til vandet.

Da vi var en mindre gruppe denne her gang, havde vi et løb lørdag eftermiddag ved Stenbjerg plantage. Dvs. vi havde klittræning, alle løb i klitter og fandt poster. Der var individuelle baner til alle.

Det var mere eller mindre svært for alle, der var stort set ingen stier, men meget lærerigt og blæsende. Tak for det Claus.

Sidst på eftermiddagen ankom vi til Hanstholm campingplads, hvor vi boede rigtig godt i en hytte. Vi fik dejlig grill mad til aften. Senere gik vi tur til stranden, hvor det blæste en hel del mere end på vores kanter.

Voksentur 011

Søndag fik vi så afprøvet det vi havde lært om lørdagen. Vi deltog i Klitløbet i Bøgsted Rende (Thorup Vest) Det var også svært, alle undtagen undertegnede løb svær bane med kun 11 poster på 5,9 km. Banen var udelukkende i klitter, så det var med at holde øje med højdekurverne. Jeg løb mellemsvær bane med 14 poster på 5 km, det var rart her at der var lidt stier, som kunne anvendes både til at løbe på og som opfang. På min bane havde jeg 4 poster i plantagen, det passede mig fint med lidt afveksling.

Vejret var fint bortset fra at det blæste vild meget, især i det vestligste klitter.

Voksentur 015

Tak for en dejlig weekend.

Lisbet Holm.

TirsdagstræninIMG_3571gen d.14. juni var lagt i hænderne på Stig Knudsen, og det kunne ikke gøres bedre.
Efter træningsløbet skulle vi nemlig på naturvandring med naturvejler Nis Thomsen. Derfor var det vigtigt at alle posterne kunne samles hurtig ind, så alle kunne spise kl.19 og være klar til afgang kl. 19.30.
Frederikshåb ved Syvårssøerne er et fantastisk område at løbe o-løb i, så jeg tror alle nød
banerne, som  Stig havde lagt.
Som sagt skulle vi på naturvandring med Nis kl. 19.30. Han gik straks igang med at fortælle om området,
hvordan sandflugt havde formet terrænet i 1600 tallet, så man var nødt til at plante skov for at stoppe sandflugten.
Nis fortalte også om vandet i Syvårssøerne. Det er grundvandet, der bestemmer hvornår der er vand i søerne. Efter et vådt efterår stiger grundvandet i området, og et halvt år senere opstår søerne.
Nis fortalte også om, hvordan der efter stormen i 1999 blev plantet en hel anden slags træer, som har givet en anden og mere robust natur i området.

Vi gik i knap 2 timer og nød den flotte natur, tak til Nis Thomsen.

IMG_3565 IMG_3572

DSC00909

I onsdags løb Jellingløb nr. 34 af stabelen.  856 løbere (inkl. eftertilmelding) var meldt til, og de fordelte sig med 82 på Monument Walk, 160 på 2,7 km, 303 på 5,8 km, 145 på 7,4 km TRAIL og til sidst 166 deltagere på  10,1 km. Stemningen var god og hyggelig, og vejret var lige som det skulle være. For nogen var det måske endda lidt for lunt, så det var godt med væskeposter ude på ruterne.

Alt forløb – så vidt vi ved – helt efter bogen! Vores velforberedte funktionsledere havde styr på tingene, så det er pt. lutter rosende tilbagemeldinger, vi har fået.

I styregruppen var vi nok lidt spændte på vores nye tiltage – trail-ruten på 7,4 km. Også den fik pæne ord med på vejen. “Den var rigtig sjov at løbe”, kom en tilbage og sagde. Andre synes ikke den var så hård som andre trailløb, meeen det var alligevel ikke nødvendigt at “skrue på” sværhedsgraden. Mon ikke vi skal have den med på programmet til næste år også?

Fra styregruppen vil vi gerne sige tak til alle der har hjulpet Jellingløbet på vej – det er en god følelse når klubbens medlemmer løfter i flok! TAK skal I ha’.

 

Gorm nr. 2 Vejle Stafet
Tre hold og to individuelle løbere var taget til Vejle for at deltage i dette års Vejle Stafet, eller i alt 14 løbere.
Der var sol og sommer over Søndermarksskoven og stævnepladsen ved Søndermarksskolen.
Der var to voksenhold (Classic) og et ungdomshold med fra Gorm.
Ungdomsholdet med Filip Holm, Astrid Damsbo, Daniel Holm og Esben Ø. Pedersen klarede sig bedst, da de sluttede som 2’er. Vinder blev Fros/Melfar efterfulgt af Gorm 23 min efter, der så var yderligere 12 minutter foran Horsens på 3. pladsen. Fine præmier og medaljer til holdet.

Esben har sendt følgende beretning om holdets løb: “I weekenden var der Vejlestafet i Søndermarksskoven og i ungdomsklassen bestod GORM’s stafethold af Filip, Astrid, Daniel og Esben i denne rækkefølge og efter at Filip havde løbet lå vi på en 5. Plads og så sendte han Astrid afsted på en lille begynderbane, som hun klarede i fin stil. Derefter sendte hun Daniel  ud på en let bane som han klarede i rigtig fin stil og fik os op på en 3. plads, og fordi Kolding som var forrest havde taget den forkerte post, sendte han faktisk mig ud på en lille kort mellemsvær i anden position, så det var bare fuld fart på og i god stil, som i nok kan se og endnu en medalje i hus, selvom det desværre ikke var guld.”

VejleStafet 018

De to Gorm Classic hold skiftedes til at have indbyrdes førerposition.
Bedst i den sidste ende var dog Gorm 2 med Poul Erik Buch, Steen Holmegaard, Jørgen Damgaard og Nina G. Najbjerg, der kom ind på en 6. plads. Knapt 3½ minut efter på en 8. plads kom Gorm 1 med Karl Kristian Terkelsen, Asta Terkelsen, Peter Føns Knudsen og Søren Germann på holdet.
I alt var der 18 hold i Classic-stafetten.
To af vore nye medlemmer løb åbne baner. Anna Schack Andersen løb Åben 5 på 2.6 km og Annas far Ove Hvam Andersen løb Åben 4 på 3.3 km.
Som sædvanlig en rigtig hyggelig stafet og som sædvanlig er der udfordringer til både teknik og specielt fysikken.
Men det er ikke det samme store arrangement som for år tilbage. I år var der kun ca. 170 løbere til stafetterne og de åbne baner

Se resultater her:
Se billeder her:

Find vej i...Find vej i Danmark 

Et tilbud om en lidt anderledes tur i skoven

Orientering i skolen
Inspiration til orienterings-aktiviteter i idrætsundervisningen

Jelling Løbet

Sydkredsen

OK Gorm Aktuelt

 

Startsteder o-løb

Gødding Skov:

skovlegepladsenNaturstyrelsen

Tykhøjet Krat:

Sydlige P-plads Nordlige P-plads

Jelling:

Klubhus – kør ind i skoven ad Skovgade fra nord, der er skilt på skovvejen

Jelling:

Bredagerskolen – indkørsel fra Bredager

Brandbjerg:

ved Højskolen

Gyttegård:

P i vestlige del

Engelsholm:

P ved slottet

Gadbjerg:

skovlegeplads (Allévej)

Hastrup:

Kjærvej 1,  7323 Give (3 km N for Thyregod)

OK SNAB:

normale startsteder

Tilmelding til o-løb:

O-service

 


SPONSORER & SAMARBEJDSPARTNERE

Elite Vejle

Jelling musikfestival

Middelfart Sparekasse

Jelling Sparekasses Fond