Orienteringsklubben Gorm Jelling | Skiklubben Gorm Jelling

Onsdag den 10.juni blev Jellingløbet afholdt for 39. gang. Denne gang virtuelt, på grund af forsamlingsforbuddet på mere end 50 personer.
Vi havde fået lov at låne lokale på Kongernes Jelling, hvor der blev indrettet et lille studio til formålet. Fra kl. 18.20 og frem til kl. 20.00 blev der lavet Live Streaming. Henrik og Sven Erik styrede teknikken og guidede løberne igennem aftenen. Det startede med 8 minutters opvarmning, ledet af Anne Marie Honoré. På græsset foran Kongernes Jelling, havde en lille håndfuld løbere taget plads og deltog ivrigt i opvarmningen, hvorefter de løb hver sin vej – hvilket jo også var meningen med dette års løb.
Løberne havde på forhånd tilmeldt sig ved Sportstiming, som til et normalt løb. Det specielle i år var, at de i stedet for distance skulle vælge et tidsinterval, de ville løbe/gå. Der var mulighed for at vælge mellem 30, 45 og 60 minutter. Der var i alt 205 som havde meldt sig til løbet.
I dagene op til løbet, var der en konkurrence på Facebook blandt deltagerne. Konkurrencen tog udgangspunkt i det historiske Jelling, og vinderen vandt 3 billetter til næste års Jelling Musikfestival.
I løbet af aftenen var der også konkurrencer på Facebook. Bl.a. skulle løberne finde det længste vejnavn, de stødte på, på deres løbetur – så vi fik billeder af mange sjove, lange vejnavne i løbet af aftenen. Bl.a. et vejnavn fra Rumænien, som var lidt svær for kommentatorerne at udtale. En anden konkurrence var at finde det flotteste motiv – så vi fik også rigtig mange flotte billeder tilsendt i løbet af aftenen. Vinderen havde indsendt et flot billede af Dybbøl Banke med flaget hejst. Gevinsten var et gavekort til Flammen på 1200 kr., så vinderen kunne invitere familien i byen.
Kl. 19.15 kom Bent Nielsen i studiet, efter at han havde løbet i 45 minutter. Her medvirkede han i et lille interview, da han har været med siden løbets begyndelse i 1982. Interviewet kan stadig ses på Jellingløbets facebookside– ca. 22 minutter inde i udsendelsen.
I løbet af aftenen blev der også trukket en masse lodtrækningspræmier til deltagerne. Vores sponsorer havde sponsoreret mange flotte præmier, som vi fik udloddet. Deltagerne vil få en mail, hvor det fremgår, hvordan de kan få deres præmie.
Live Streamingen sluttede som sagt kl. 20.00 og en glad og lettet styregruppe, kunne pakke sammen og nyde Bodils buffet. Vi glæder os dog allerede til at afholde Jellingløbet 2021 i sin vante form og da det er et jubilæumsløb, skal vi forsøge at lave et ekstra spændende løb for deltagerne. Vi ses den 9. juni 2021.

Styregruppen består af Bodil, Alf, Annett, Sven Erik, Henrik og Bente.